Ενωση Κυπριων Προσφυγων Ελλαδας "Κυπρος 74" (Ε.Κ.Π.Ε.)

Ιστοσελιδα των Προσφυγων της Κυπριακης παροικιας στην Ελλαδα


Υπ. Εργασίας: Δέχεται αιτήσεις για 'Τιμητικό Επίδομα'

Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα δέχεται, από την 1η Ιουνίου, αιτήσεις για «Τιμητικό Επίδομα» από όσους, λόγω της τουρκικής εισβολής το 1974, είχαν υπηρετήσει πρόσθετη θητεία ή εφεδρεία στην Εθνική Φρουρά, ή/και ήταν αιχμάλωτοι πολέμου, ή/και είναι παθόντες ανάπηροι πολέμου.

Ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρει πως δικαιούχοι θα είναι όσοι λαμβάνουν θεσμοθετημένη σύνταξη από το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων και λόγω της τουρκικής εισβολής το 1974 είχαν υπηρετήσει προσθετή θητεία ή εφεδρεία στην Εθνική Φρουρά, τουλάχιστον διάρκειας ενός μηνός (με εξαίρεση περιόδους λιποταξίας ή/και φυλάκισης), ή/και ήταν αιχμάλωτοι πολέμου, ή/και είναι παθόντες ανάπηροι πολέμου.

Το κοινό μπορεί να προμηθευτεί έντυπα αιτήσεων και να λάβει οποιεσδήποτε πληροφορίες για το Τιμητικό Επίδομα από τα κατά τόπους Επαρχιακά Γραφεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ), τα Κέντρα του Πολίτη (ΚΕ.ΠΟ.), την ιστοσελίδα των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων και μέσω του Κέντρου Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων στον παγκύπριο τηλεφωνικό αριθμό 22009009.  

 

Οι αιτήσεις θα μπορούν να υποβάλλονται από την 1η Ιουνίου 2018 στα Επαρχιακά Γραφεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ) και τα Κέντρα του Πολίτη (ΚΕ.ΠΟ.).

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

ΑΙΤΗΣΗ:

http://www.mlsi.gov.cy/mlsi/sid/sidv2.nsf/All/A5D94E4883965B16C225829F00202EC3/$file/αίτηση για τιμητικο επιδομα.pdf

 

 

Σχέδιο παροχής επιδόματος φροντίδας σε αιχμαλώτους πολέμου 1974

 

Το υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την υλοποίηση Σχεδίου παροχής επιδόματος φροντίδας σε αιχμαλώτους πολέμου 1974 και τους εξαρτώμενους τους.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν το έντυπο αίτησης για Παροχή επιδόματος φροντίδας σε αιχμαλώτους πολέμου 1974 και τους εξαρτώμενους τους, το οποίο περιλαμβάνει σχετικές πληροφορίες και οδηγίες για τη συμπλήρωσή του, από όλα τα τοπικά και επαρχιακά γραφεία των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας σε όλη την Κύπρο, την Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας και την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, www.mlsi.gov.cy

 

Οι αιτήσεις για συμμετοχή στο Σχέδιο θα πρέπει να υποβληθούν, δεόντως συμπληρωμένες και υπογεγραμμένες από τους αιτητές στην Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας, στην οδό Θεμιστοκλή Δέρβη 46, 1066 Λευκωσία.

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

ΑΙΤΗΣΗ:

http://www.mlsi.gov.cy/mlsi/mlsi.nsf/All/C38955E4D53A8422C225828E003F2836/$file/2018-03-26 αίτηση Φροντίδας Αιχμαλώτων Πολέμου - τελικό pdf.pdf  

 

 

ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ Ε.Κ.Π.Ε.

Ως Ε.Κ.Π.Ε. ζητούμε να επεκταθούν τα επιδόματα και ωφελήματα που δίδονται σε όσους υπηρέτησαν πέραν  των 24 μηνών στην Εθνική Φρουρά, όπως και βοηθήματα για τους αιχμαλωτισθέντες ή τραυματισθέντες ή θυμάτων του κατοχικού στρατού από την ομηρία και τον εγκλωβισμό και στους απόδημους που ανήκουν σε αυτές τις κατηγορίες ανεξάρτητα αν διαθέτουν Αριθμό Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην Κύπρο ή είναι Συνταξιούχοι στην Κύπρο. 

Ζητούμε να επανεξετασθεί το ύψος των επιδομάτων που δίδονται σε όσους υπηρέτησαν πέραν  των 24 μηνών στην Εθνική Φρουρά, και άλλους παθόντες, ώστε να αποτελεί ουσιαστικό βοήθημα.

 

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΗΣ Ε.Κ.Π.Ε. ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ

 


ΠΑΘΟΝΤΕΣ ΤΟΥ 1974

Εκτοπισμένοι, Αγνοουμένοι, Εγκλωβισμένοι,  Αιχμαλωτισθέντες, Παθόντες/Τραυματισθέντες του 1974.

 

(Όσοι συμπατριώτες μας - από τις παραπάνω κατηγορίες - δεν πληρούν τις προϋποθέσεις να γίνουν πλήρη μέλη, μπορουν να συνδεθούν με το σωματερίο ως "Φίλοι της Ε.Κ.Π.Ε.").

ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ

ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ (εκτελέστηκαν, παρέμειναν στο κατάλογο Αγνοουμένων μέχρι την αναγνώριση τους με τη μέθοδο DNA)

ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ

ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ

ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ